Søviggård

 

I folketællingen 1787, kan man se at Christen Stockholm’s brordatter Gedske bor hos dem, hun var datter af  Morten Nielsen Stockholm.
Hun gifter sig med Conrad Wilhelm Von Gyldenfeldt , der var bror til Elisabeth Marie Von Gyldenfeldt, han blev født  1761 i Rønne på Bornholm. og døde den 28 oktober 1836 i Over Fidde by Henne sogn.
( nogle steder står de som Von Gyldenfeldt og andre steder står de som Af Gyldenfeldt.) Gedske og Conrad flytter ind på Søviggård får 10 børn:  Dortha Christense Af Gyldenfeldt , Hans Morten Af Gyldenfeldt, Sophie Margrethe af Gyldenfeldt, Niels Sehested af Gyldenfeldt, Jensine Christine af Gyldenfeldt, Johanne Bolette af Gyldenfeldt, Conradine Vilhelmine af Gyldenfeldt, Kristen Af Gyldenfeldt, Christian af Gyldenfeldt, Ane Elisabeth af Gyldenfeldt.

I Ft. 1801 bor Anne Johanne Tønnesdatter hos Geske og Conrad, hun var datter af Geskes søster og Svoger. Ellen Marie Mortensdatter og Tønnes Hansen.
Geske dør den 03 marts 1831på Søviggård, og Conrad indrykker en annonce i Ribe stift og adresse avis nr. 26 , 1 april for at orientere slægt og venner, hvilket hans sygdom og kummer har hindret ham i at tilkende give, om det smertelige tab, af hans dyrebare og trofaste deltagerinde, i livets blide som onde dage, og om nu han sidder tilbage, som en olding på 70 år, i trange kår med 9 uforsørgede børn.

 

Gedske og Conrads datter Ane Elisabeth Gyldenfeldt bliver gift med Mads Nielsen. de får en søn Hans Pedersen Nielsen. 
afskrift fra en side i en gammel slægtsbibel: tilhører Mads Nielsen og Gedske K. Hansen Billumtarp.
Hans Pedersen Nielsen født 29 september 1966.
Vor fader Hans Pedersen døde 22 april 1967. Min trofaste hustru Gedske Kirstine Hansen , døde den 12 december 1874.
Vor Moder Ane Elisabeth Marie Gyldenfeldt døde den 6 december 1877.
1904 den 15 januar døde Sønnesønnen Anders 8 mdr. gl.
1904 den 20 marts døde vor kjære søn Hans Pedersen Nielsen .

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *